Menü

Vajon?


Ma ekadasi van. Ez nagyon
különleges, nap mert ilyenkor jó féle ősi szokás szerint nem eszünk
semmit. De ha valaki ezt nem bírja, akkor legalább a gabona
fogyasztásától kell távoltartania magát. Körülbelül 14 naponta érkezik
el ez a gyönyörű ünnep ami amellett, hogy rendkívül egészséges még
segít abban is, hogy megvalósítsuk, nem vagyunk ez a test. Persze
megint csak a szám jár, hiszen csak délutánig böjtöltem mert ma edzés
van.

Kenjutsu 

Ráadásul bokenes (fa-kard.). Ennek a különlegessége, hogy legalább kétszer olyan figyelmesnek kell lenni, mint puszta kézzel, mert elég sok olyan ember lesz, aki életében most fog először kardot. "Sokkal nehezebb ellenfél az, aki nem ért az adott fegyver forgatásához, mivel végtelenül kiszámíthatatlanul fog támadni vele."

Alkesz 

Aztán délelőtt ismét találkoztam az öreg bácsival, aki itt szokta árulni és fogyasztani a házi páleszt a templom előtt. Kicsit beszélgettünk. Megint mondta, hogy nem tud alkohol nélkül lenni. Viszont nagy örömmel mutogatta meg kis gyűjteményét, amit az erre sétáló különféle felekezetek tagjaitól kapott. Mesélte, ezeket szokta olvasgatni. Hirtelen ötlettől vezérelve, neki adtam a táskámból a "készenléti" Visszatérés c. könyvet. Had olvassa gondoltam.

Nincs két egyforma 

Aztán az is kiderült számomra a mai nap folyamán, hogy igazából a durván imperszonalista (személytelenség) neveltetésemből származik a tegnap és tegnap előtt taglalt téma. Tehát igazából minden jó, csak mindenki egy különálló személyiség és így mindenkihez másképp kell viszonyulni. Úgy mint csatában sincs két egyforma küzdelem. Szung-ce is mondja, hogy

"Ha volt egy stratégiád ami egyszer győzelemhez segített, akkor is valamit változtatnod kell rajta legközelebb, különben ugyan az fogja okozni a veszted, mert az ellenség azt már ismeri."

Persze az egymással való kapcsolat felvétel egyáltalán nem a harcról szól. Sőt épp ennek az elkerülése a cél. Jobb barátokat gyűjtögetni, mint ellenségeket. De hát ezt mindenki tudja. Krisna meg ott van mindannyiunk szívében :))).

 GOURANGA!