Menü

Valami véget ért, valami…


   

   Életem első teljes Padayatra-ja után írok. Csak ülök egy széken és nem akarom elhinni, hogy holnap nem megyünk harinámozni… Azt sem, hogy holnap után sem megyünk… Valahogyan próbálom megmagyarázni kedves elmémnek, hogy igazából nincs vége, csak most egy hosszabb „tízperces” szünet következik, míg jobbra fordul megint az idő és hasítunk tovább a világon…

  

  Elfáradtunk a végére, de elégedettek voltunk, mert összhangban cselekedtünk a nagy egésszel, aki nem más mint Sri Krisna. Nem egy gyárból tértünk nyugovóra estére, ahol azért robotoltunk, hogy legyen pénzünk kielégíteni az érzékeinket. Nem  olyan uraknak a hajtottuk álomra fejünket, akik mindent megtesznek, hogy a legnagyobb hasznot húzzák létezésünkből, hanem személyesen a Legfelsőbb Úrnak, Istennek az akaratát hajtottuk végre.

harer náma harer náma      harer námaiva kevalam
kalau násty eva násty eva      násty eva gatir anyathá

 

 

      „A nézeteltérések és a képmutatás e korszakában az Úr szent nevének éneklése az egyetlen lehetõség a felszabadulásra. Nincs más út, nincs más út, nincs más út.”

 

 

“Fontosabb,  hogy az egész világon hirdessük Caitanya Maháprabhu tanait, mint hogy Vrindávanában vagy Jagannátha Puriban lakjunk saját elégedettségünk érdekében. Sri Caitanya Maháprabhu küldetése a Krisna-tudat terjesztése, ezért õszinte bhaktáinak teljesíteniük kell vágyát.

 

prithivite áche yata nagarádi gráma
sarvatra pracára haibe mora náma

 

  Az Úr Caitanya bhaktáinak a világon minden faluban és városban hirdetniük kell a Krisna-tudatot. Ez teszi elégedetté az Urat. Nem szabad kényünk-kedvünk szerint cselekedni, csupán azért, hogy mi magunk elégedettek legyünk. Ez az utasítás a parampará rendszerén keresztül száll alá, és a lelki tanítómester átadja ezt a tanítványnak, hogy az elterjeszthesse Sri Caitanya Maháprabhu üzenetét. Minden tanítványnak kötelessége, hogy eleget tegyen a hiteles lelki tanítómester utasításának, és az egész világon hirdesse az Úr Caitanya üzenetét.”

(Caitanya Critamrita, Madhya-lila 16.64.)

 

 

  

 

 

  Szóval visszatérünk a szivárványszínű hétköznapokhoz, melyek cseppet sem egyhangúak, vagy unalmasak. Csak rá kell érezni az ízükre. Mert a Harinama-Sankirtana Yagja folytatódik Non-Stop, 0-24-ben. Csak mindig hely, idő, és körülmény szerint alakul."The Last Harinama"

Gouranga!

Ma ezt tanultam:

A bölcs harmóniában él másokkal, még ha azok véleménye eltérő is, a bolond az azonos véleményen lévőkkel sincs harmóniában."

(Japán közmondás)

-Add a kegyed kérlek, hogy meg is valósíthassam…

Rádhe-Rádhe