Menü

Válasz Kaizer Gábor (álllítólagos “gerilla”marketinges) levelére.


gerilla, comando, action

A Marketingtortás bejegyzés miatt,
ahol lejegyeztem gondolataimat az ott látottakkal és hallottakkal
kapcsolatban, sok reakció érkezett emilen keresztül is. Ezek többnyire
olyanok, melyek egyet értenek a bejegyzés mondandójával és az ott leírt
gondolataimmal.

Ezek közül igazából csak egyet
emelnék ki, melyet most be is illesztek ide a blogba, mivel ez
személyesen Kaizer Gábortól érkezett, a gerillamarketing.hu vezírétől,
akinek előadásmódját és annak tartalmát kifogásoltam, és mert ez bolt az egyetlen ellenvélemény.

Gondoltam mivel más blogban is válaszolt Gábor az észrevételeimre és mentegetőzött, így érdemes egy egész hétvégi postot szentelni ennek az ügynek.

Szóval
következzék a levél, amit az egyszerűség kedvéért kék betűsre
varázsoltam, meg külön-külön válaszolnék a benne foglaltakra:

Zenei aláfestés:

mc,
mivel a blogodba nem tudtam bekommentelni a captcha-d miatt, gondoltam elküldöm emailben.

-Kedves Kaizer Gábor! A captcha egy egyszerű kérdés általában. A Kezdőkrisnáson két kétjegyű számot kell összeadni, melyek közül az egyik betűvel a másik pedig számmal van leírva, hogy a robotok ne tudjanak beszólogatni. Egyébként a freeblogos szerkesztő felületen, ahol választani lehet a 3-féle chapta-közül, emellé az van írva, hogy robot és emberszűrő 😉 .  Szóval azok után, hogy nem tudtál kommentezni, azt kell, hogy mondjam őszintén megsajnáltalak.

Először is jelezném, hogy igyekszem kellő empátiával kezelni és mélységesen sajnálom, hogy megbántottalak a filmünkkel. Hidd el, egyáltalán nem volt szándékunkban.

-Örülök neki, hogy így érzel, sőt így most már teljesen világos számomra, hogy valóban fnem is vagy tudatos, vagyis inkább fel sem fogod tevékenységed társadalmilag degradáló hatásait, illetve képtelen vagy előre látni annak visszahatásait. (Mint például azt, hogy az én szívembe sikeresen beloptad magad az előadásoddal)

Ez csupán egy könnyed vicc, egy mókás, kissé szándékosan torz tükör, és ahogy többek között Puding is jelzi az egész egy számítógépes játék világába van csomagolva, ami jelzi, hogy mi egyáltalán nem gondoltuk véresen komolyan.

Nem beszélve, hogy úgy gondolom, a szerzetesek nincsenek érdemben
negatívan beállítva: kérik, hogy támogassuk öket, miközben a főhős nem
szeretné, így septiben kikerüli öket.  Ennyi.

-Az tök jó, hogy mókás, meg egy könnyed vicc, meg torz tükör.Én is nagyon szeretem a mókát meg a kacagást…

Csak azt felejted el, hogy nem biztos, hogy mindenkinek ugyan az a vicces. Például szerintem kajakra vicces lett volna ahogyan átvágom a torkodat ott a színpadon (Csakhogy maradjak a szokásos szélsőséges példáknál), vagy csak egészen egyszerűen beszaladtam volna és kiütöttelek volna a hajad alól, hogy "Te szerencsétlen hülyegyerek mit keresel a színpadon, vágod te mi a francról beszélsz?", de lehet, hogy neked nem esett volna jól. Sőt anyukádnak sem,  vagy a rokonaidnak, vagy az üzletfeleidnek, vagy a barátnődnek (ha van). Szóval azoknak akik szeretnek téged nem esett volna olyan jól, ha ez történik veled. Én ugyan így vagyok a Krisnás-szerzetesekkel. Egyáltalán nem esett jól, hogy így mutattad be őket. De az, meg hogy erre tanítod a jónépet, hogy ők is csináljanak így, mert ez egy követendő példa, sőt, ez a jövő, az mélységesen felháborított…

Erről szólt a bejegyzés…

Nem hinném, hogy manipulatív lenne, vagy ahogy Te fogalmazol, hazudna bármiről.

-Nos mivel te magad említed, hogy a főhős nem szeretné támogatni a Krisnásokat, így mindjárt meg is valósult a manipulálás, hiszen a főhős ezt csinálja, tehát mindenkiben aki találkozik a reklámfilmel, 1-szer 2-szer, vagy esetleg 7-9-szer, benne ezt erősíted, hogy hiszen az ízi hoteles csávó sem segítette őket, akkor nekem sem kell. Ezzel manipulálod az embereket, hogy ne támogassák például azt, hogy a Krisnások ételt osszanak a rászorulóknak (Menj ki a Blahára és nézd meg mire nem akar adni a te "főhősöd") De említhetnék ezer más olyan dolgot amivel a Krisnások hasznára vannak a társadalomnak, de a te "főhősöd" nem akarja azt támogatni, inkább kacsintgat az alulöltöztetett és csúnyán kihasznált recepciós Magyar lányra a hotelben…

Nekem olyasmi sugalmazása volt, hogy "Figyu kiscsávó, gyere Pestre, igaz, hogy tele van agresszív kéregetős roma dílerekkel, meg hülye taxisokkal, meg kéregetős krisnásokkal, de elsőosztályú muffokat tudsz itt magadnak fogni a legolcsóbb motelban is. Így is itt forgatják a legtöbb pornót a városban az egész világon, de hogy te még gerjeszted is a hangulatot, hogy bizony a Magyar nők könnyűvérűek és könnyen kaphatók, az szerintem több mint megalázó nem csak a Krisnásokra, hanem a Magyar lányokra nézve is. Én nagyon sajnálom, ha csak ilyen nőkkel tudtál eddig megismerkedni és ez a képed alakult ki a nőkről, sőt ezt szeretnéd kommunikálni is róluk a nagyvilágnak…

Többek között bizonyítja az is, mert a filmet megmutattam egy Krishna tudatú ismerősömnek a kampány indulása előtt, aki egyáltalán nem találta sértőnek, sőt igen jót derült rajta és tovább is küldte pár krishnás barátjának.

-Ez nem bizonyít semmi. Fogalmam sincs, hogy ki az a te "Krisna tudatú ismerősöd", akinek megmutattad indulás előtt, fogalmam sincs, hogy ő valójában mennyire Krisna-tudatú. De egy biztos, hogy szívesen orrbaverném őt is legyen bárki is, ha így reagált arra, hogy ezt a filmet elkészítetted és egy ilyen kampány részévé tetted.

Biztos vagyok benne, hogyha valaki olyannak mutatod meg, aki valóban komolyan gondolja a Krisna-tudat gyakorlását és egy őszinte Krisnás, valamint van egy kis intelligenciája (És nem akad fent a chaptán ahol két számot kell összeadni) akkor ő meg kért volna, hogy csinálj másik filmet. Ezen kívül remélem ki fog derülni számomra is, hogy ki a te "Krisnás" ismerősösd, meg kik az ő barátai akiknek tovább küldte ezt a videót és egy jót röhögtek rajta…  

Mert mikor végre újra eltűnik az a bizonyos technikai akadály az utamból és ismét kimehetek végre osztani a Srila Prabhupáda könyveit az utcára, akkor nagyon szeretnék ezekkel a te "Krisna-tudatú" haverjaiddal lemenni oda a Nyugatihoz és együtt eltölteni ott egy napot velük. (Vagy egy hetet, hónapot, vagy életet)

Viszont engem meg mélységesen felháborít az a reakció, amit leírtál a blogodban, hogy megfenyegetsz, hogy megölnél, hogy lekábítószeresezel, ledegradálsz, ítélkezel…

Nem fenyegettelek meg. Csak leírtam az akkori és ottani érzéseimet, amiket a tevékenységed épp kiváltott belőlem. Nem szoktam fenyegetőzni. Ha megakarnálak ölni, akkor csak egyszerűen megkeresnélek és megölnélek, hogy többet senki se találjon meg. Magyarországról évente több mint 2000 ember tűnik el nyomtalanul. De már régóta nem hiszek ebben. Ezért is írhattál nekem. :)

-Szerintem inkább próbálj meg hálás lenni és nem felháborodni. Azok a kampányok amiket tanítottál ott és példaként állítottál fel, csupa manipulatív és hazugságon alapúló őrültségek, amik csak egy tapasztalatlan kölyök beszívott fejéből pattanhattak ki, akinek fogalma sincs arról, hogy milyen hatással lesz ez az egész társadalomra nézve a jövőben.

Nem akarok sárral dobálózni és ítélkezni, de azt hiszem, hogy neked fogalmad sincs arról, hogy mit csinálsz és ez a rendszernek és a rendszer urainak pont kapóra jön, ezért támogatják a tevékenységeidet…

Nézzünk néhány példát:

1. Mikor a Mikdzseggernek a pénztárcájából hamisítottál vagy 1000 darabot és szét dobáltattad a városban, köztük az index irodályában is, hogy azt higgyék, hogy Mike-itt van Budapesten és elvesztette a pénztárcáját. De ő nem volt sehol, nemhogyBudapesten az Index irodájába. De ezzel az egyszerű hazugsággal sikerült behülyítened x embert, meg írtak róla az újságok. 

Na én az ilyet tartom felháborítónak, hogy egy kis szarházi nyikhaj ilyeneket megtehet, sőt ezért még fizetnek is neki, hogy embereket verjen át, meg hülyítsen be hazugságokkal, azért meg, hogy ezt mint egy követendő példa bemutathatja egy fizetős "Marketing Konferencián, azért meg még most is kinyílik  a kis Gerber a zsebembe és legszívesebben megkeresnélek, hogy csudára felpofozzalak, hogy kinyisd a szemed, meg ugyan ezt tegyem azokkal is, akik még örülnek is neked, meg támogatnak.

2. Vagyhogy csak egy másik nagy húzásodat említsem, a bringás kampány film amit szintén te és kollégáid készítettetek és ami egyszerűen annyira gusztustalan, hogy legszívesebben lehánynálak kitörölném a fejemből. De megdumáltad a Bringásokat, hogy jó lesz, ők meg elhitték és fizettek neked érte. Pedig mit is csinál ez a videó, megpróbálja házasságtöréssel, vagyis paráznasággal népszerűsíteni a biciklizést. Egy tisztességben megvénült öregasszony, mert a szomszédban is szexelnek a bringázás után, legszívesebben megcsalná a férjét a biciklis postással, azt az embert, aki egészen idáig kitartott mellette jóban rosszban.

Erről a videóról, meg a többiről is persze nem csak nekem van meg a véleményem. De neked ezek nem jönnek át, mert még nem volt senki aki összefoglalta volna egész munkásságod viszhangjait és utóhatásait. Én sem fogom tenni, csak gondoltam megemlítek néhányat a te és céged reklámfilmjei közül…  (Szerintem bőven elégnek kell lennie ennyinek is…)

Ahogy több hozzászóló jelezte is, elvetetted a súlykot, érdmes lenne megtanulnod helyén kezelni az érzéseidet, a megbántottságodat. És úgy gondolom, hogy tartozol legalább egy bocsánatkéréssel Te is, mint ahogy megtettem én is a kommentem elején.

Kaizer Gábor

Kedves Kaizer Gábor! Egy nagybüdös lószart tartozok neked bocsánatkéréssel. 😉

Csak sajnálattal tartozom, hogy ilyen mentalitással és hozzá állással sikeres tudsz lenni és vevők rá az emberek. Azt az emilt nem olvastad amit az egyik előadótól kaptam, mert ő is megértette amiről beszélek, és azokat sem olvastad amik sokkal cifrább dolgokat műveltek volna veled, ha ők lettek volna akkor ott az én helyemben.

Szerintem írj egy bocsánatkérő levelet a Magyarországon, vagy legalább a Budapesten élő összes Krisnahívőnek, hogy mennyire mélységesen sajnálod ostoba és meggondolatlan tettedet és könyörögj a bocsánatukért, meg alázatosan érdeklődd meg, hogy mivel tudnád jóvá tenni az ellenük elkövetett sértésedet. (Mert szerintem hamarosan nagyon rosszul fogod érezni magad, ha nem így teszel. És ez nem fenyegetés, csak mindig így szokott lenni…)

Mindettől függetlenül nem haragszom rád, sőt remélem, hogy azok akiknek el kell olvasniuk ezeket a dolgokat, azokhoz eljut ez az üzenet, sőt azt is remélem, hogy bár cseppet sem simogatós hangulatban válaszoltam, ahogyan anyukád eléd szokta reggelente rakni a kakaót , azért csak bízom benne, hogy valami át fog menni neked. is…

 

És egy személyes üzenet a végére csak neked Gábor, mert látom hogy még nem vagy teljesen elszállva elveszve:

Ha valóban egy intelligens és olyan lángelme vagy mint amilyennek tartanak mások, akkor  nem hiszem azt, hogy ne lennél képes megérteni azt amit kifogásolok, sőt biztos vagyok benne, hogy képes vagy olyan gerilla marketing kampányokat is kivitelezni, ahol nem tiprod sárba az erkölcsöt, nem mutatod be lealacsonyítóan a nőket, nem sértesz meg semmilyen csoportot, akik tiszteletre méltó dolgot csinálnak és mégis sikeres kampányokat tudsz lebonyolítani a jövőben. Mert ez így bizony, ahogy az egyik kommentelő is említi, nem Gerillamarketing, hanem GENGSZTERMARKETING.

A Gengszterek meg eleinte sikeresek, de aztán mindig pórul járnak, szóval csak a saját érdekedben javasolnám az erkölcs elveinek figyelembe vételét a jövőben…

(Ez itt nem fenyegetés, még mielőtt annak vennéd, hanem csak egészen egyszerűen ennek a világnak a törvényeinek az ismerete…)

Én mától kifejezetten figyelem a céged tevékenységét, mert nem akarom, hogy a reklám, vagy marketing szakma az emberi értékek degradálásával érje el azt a figyelmet, amit szeretne és ennek az ügynek, ha ugyan ez egy ügy egyálltalán, szeretnék meggyőzni minél több embert…

Amúgy ha nem vagy tisztában az erkölcsileg és társadalmilag helyes normák elveiről, akkor szívesen tartok neked erről egy előadást, vagy akár az egész cégednek egy tréninget mondjuk ezzel a címmel: "Jó dolog a hírnév, de nem biztos, hogy bármi áron" . És akkor meghívhatod rá a "Krisna-tudatos" ismerőseidet i, akik szerint ez az egész csak egy vicc…

igazi jóakaród: Horváth Ádám (mcdas)

ui: Tudod mi még nem vagyunk annyira felkapva és nem akarom, hogy ilyenek szülessenek pár év múlva a a Krisnásokraól, meg ilyenek