Menü

Vamana Rupa dasa Krisna Chilei Ninjája.


Ezt a bejegyzést sok szeretettel ajánlanám azoknak akiknek még mindig nehézségeik vannak azzal, hogy a Ninjutsu miként egyeztethető össze a Krisna-tudattal.

Vámana Rupa dasa Chile Santiago, Ninjutsu
Ninjutsu a védikus harcművészet.
Szóval akár tetszik, akár nem, Ninjutsu egy védikus harcművészet, mivel az elveket tanuljuk benne technikák helyett. Az, hogy Indiában már nem gyakorolják így ebben a formában, az nem azoknak a hibája akik jelenleg tanulják és tanulmányozzák ezt a harcművészetet, hanem azoké akik annak idején mikor rájuk került a tanítás sora, el linkesedték, meg visszatartogatták a tudást.

Mint már nem is olyan régen írtam, Ninjutsu a tenguktól, a ma emberének csak amolyan mitikus, de a védikus írásokkal foglalkozó emberek számára sokkal tényszerűbben létező „madár emberektől” származik. Egyesek legendák szerint Garuda népe ők, akit japánul csak Karura-ként emlegetnek. Bár kutatásaim ez irányba még koránt sem teljesek és perdöntőek, de az minden képpen bizakodással tölt el, hogy Budapesten van egy Karura dojo, amit Garuda után neveztek el.

A Ninják és az orvgyilkosok.
Ezen kívül visszatérően is foglalkoznék azzal a nézettel miszerint a Ninják első osztályú főellenségek, vagyis orvgyilkosok és tolvajok voltak. A hír igaz. Valóban tanuljuk tanítjuk és ismerjük a gyilkolás rengeteg faját módját és csodálatra méltó, hogy milyen sokféle képpen lehet véget vetni egy test működésének, vagy milyen sokféle képpen lehet befolyásolni annak működését pusztán különféle helyeken való különféle megérintéseivel.

Ezen kívül elég sokat foglalkozunk lopakodással, feltűnés mentes mozgással, halk ügyintézéssel, miegymás. Tehát gyakoroljuk azt, hogy miként lehet észrevétlenül megcsinálni mind azt amit más irányzatok művelői hangos puffogtatással és tatami csapkodással visznek véghez.

És természetesen rengeteg gyilkos és mindenféle alja ember volt a Ninják sorai között az elmúlt évezredek, évszázadok során, de nem szabad megfeledkezni a másik oldalról sem. Mivel legalább ugyan ennyi becsületes és a jó ügyért küzdő személy gyakorolta a Ninjutsut.

Drona és Asvathámá
Körülbelül ahhoz tudnám hasonlítani a Ninjutsu múltját, mint a harcművészetet amit Drona áchárya tanított. Ugyan azt a harcművészetet tanította a Kauraváknak, a Pándaváknak és még a saját fiainak is. Majdnem minden főszereplője a Kuruksetrai csatának az ő tanítványa volt. De mégis egymással harcoltak. Tehát ugyan azt a harcművészetet valaki a vallásos elvek mellett, valaki ellene használta fel. Nem is beszélve Drona ácháya fiáról, Asvathámáról, aki ugyan ezzel a tudással amit apjától tanult, a csata végén, mikor már veszítettek és majdnem mindenki meghalt, belopózott a Pándavák fiainak sátrába és levagdosta a fejüket.

Ebből is láthatjuk, hogy nem a harcművészettel volt a gond, vagy az átadott tudással, de még a mester is rendbe volt, hanem azokkal a személyekkel akik gyakorolták azt. Míg a Pándavák Krisna oldalán, az ő ügyéért harcoltak, addig a Kauravák ugyan azzal a tudással ellenük. Ráadásul a helyzet úgy alakult, hogy maga Dróna is az ellenséges oldalra kellett, hogy álljon.
Persze mondhatnánk, hogy volt szabad akarata, hogy át álljon Krisna oldalára és akkor a Pándavák mellett harcoljon, ugyan úgy mint ahogy választhatta volna ezt Bhísma nagyatya is… De nem mégsem tehették… (de ez már egy másik történet…)

Nem az számít, hogy mit tudsz, hanem az, hogy mire használod ezt a tudást
Szóval nem is olyan régen Facebookon sikerült megismerkednem egy bhaktával e bolygó  másik felén, Vámana Rupa prabhuval, aki Chilében tanul és tanít  Ninjutsut, helyileg Pontosan Santiágóban…

Vámana Rupa prabhu Srila Virabahu maharája tanítványa (ISKCON GBC for South America). Persze én is tegnap hallottam először Srila Virabahu Maharájáról, de hát vagyunk ezen a bolygón vagy 7 milliárdan. Ja és a neten sincs túl sok infó róla vagy a tevékenységéről, vagy lehet, hogy csak nem jól írtam be a gugliba.

Ezen kívül Vámana Rúpa prabhu saját bevallása szerint  Manuel Aponte Sensei –től tanul Bujinkan Ninjutsut (Mint amit én is, meg amit a Bhima dojoban gyakorlunk) aki amúgy  Manuel Millan Sensei  és Alexander Peña sensei tanítványa. Ezeket az infókat ő maga adta meg tegnap mikor írtam neki levelet. Vagyis inkább írtam valamit, amit utána egy fordító programmal angolra tekertettem, aztán ő meg válaszolt valószínüleg hasonló módon, mert az anyanyelve Spanyol.
 
 
Az internete csak mint Dragonnegro van jelen és Santiágóban van a dojoja, de nagyon nem találni semmit a gugliban róluk, csak azt amit a facebookon közzé tettek… Például a honlapjukat
 
 
Gauranga
Jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül… Hiszen Ninják vannak a világ minden táján: