Menü

Városi séta 1.rész


Aztán rá jött miért boldogtalan. Igazából nagyon egyszerű volt és egész nap ott volt előtte a kézenfekvő megoldás, sőt már hét éve ott van nap mint nap, de ő mégis hajlamos megfeledkezni róla. Nem azonosította magát a boldogtalansággal és tisztában volt vele, hogy ez csak egy érzés, ami ugyan úgy mint annyi más csak ott kísért, és csak akkor zúz nagyot, ha az ember elhiszi, hogy most az. Persze igazából mikor az ember boldog akkor nem szabad nagyon bele élnie magát, mert amennyire beleéli magát abba, hogy most jó, ugyan annyira fog szenvedni akkor mikor majd nem lesz olyan jó. Ő meg aztán nem az a fajta volt aki elhitte a mézes mázas csodaszép dolgokat, hiszen eddigi élet is végig arról szólt, hogy mihelyst meg volt, vagy úgy vélte, hogy meg van, azonnal mint a homokszemek peregtek ki a kezéből a képzelt boldogság szemcséi.

meditáció

Szóval minden együtt volt. Volt hol laknia, volt mit ennie, volt mibe felöltöznie, éppen jól is volt lakva, és a délutáni napfény kellemesen simogatta őt is mint az utcán a többi járó kelőt. Kezében majd egy éves barátja, lelki tanítómestere ajándéka, a Tulasi fából készült imalánc, ajkán pedig egymás után következő mantrák, melyet szintén a mestertől kapott. Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráma Hare Hare. És ő még sem volt elégedett…

Egyik sarok tűnt el a másik után a háta mögött, és nem változott semmi, pedig a “japa” séta mindig meg szokta nyugtatni. de most ez sem segített. Aztán akkor találkozott egy régi cimborájával, akivel még a Debrecenben vett részt a mosogatós, vízi kedvtelésekben. Ott ált a Pályaudvar előtt, úgy ahogy szokott és szaladgált az emberek után, hogy át adjon valamit mindabból a jóból amit ismert.

És ekkor értette meg, hogy bizony mostanában nem sokat addot át az embereknek abból amit tudot és igazából ezért volt boldogtalan. Nyomban kért is néhány szentírást, hogy akkor úgy is ráér, meg úgy is rossz kedve van, akkor legalább had gyakoroljon egy tökéletes folyamatot, és had adjon át néhányat az utca emberének azon könyvek közül, amik megváltoztatták az ő életét is.

És a műsor elkezdődött…

folyt köv…