Menü

Védikus Pszichológia 

Ma ezt olvasgattam és ezen gondolkodtam. (Meg azon is ami elé, meg utána volt írva.) Tegyetek ti is így.

Amúgy meg el kapott a devla.

 

Részlet a védikus Pszichológiából.:

 

"Praktikus alkalmazás. Tudjuk, hogy kapcsolatban vagyunk a különböző dolgokkal, de ez nem ad igazán teljes boldogságot. Tudjuk, hogy van fa, és amikor ránézünk a tükörképére, úgy tűnik, hogy elégedettséget érzünk, de valójában nem valósul meg ez. Mindenki mondja, hogy kellene valamit érezni, de amikor cselekszünk, mégsem érezzük azt. Boldogságnak azt hívjuk, amikor elérjük azt, amire vágytunk. A vágy szempontjából az akarat még nem probléma. Amikor ragaszkodás is keletkezik, attól kezdve lesz gond. Az akarat még csak sambandha, ami még semleges. Ha a prayojanára vágyunk, akkor keletkezik a ragaszkodás, amiből törekvés lesz, hogy beteljesüljön a vágy. Abban a pillanatban nevezem boldognak magamat, amikor megkapom. Ez igazából nem pozitív boldogság, hanem egy hiány megszüntetésének az élménye. Ha éhes vagyok, enni akarok. Amikor megkapom az ételt, elmúlik az éhség. Elégedett vagyok, ez boldogság, de közben elmúlt a kiváltó ok. Ezért pillanatnyi csak. Ha egyre több pizzát eszek, akkor egy idővel elegem lesz belőle. A sportban a leggyorsabb, az első boldog, de mit kapott meg, valami lényeges dolgot? Nem. Ez történik mindennel. Megkapok valamit, és boldog vagyok, de csak egy pillanatra, amikor eltűnt a hiány. A pozitív oldal hiányzik. A mezővel való azonosítás nem ad teljes elégedettséget. Nem a halott anyag tesz boldoggá, csak Isten energiája. Ha ő belehelyezi az energiáját a halott anyagba, akkor az vonzó lesz.

A fény egy színes üvegen keresztül érkezik. A fehér fény sárga lesz. De nem az üveg a fényes és vonzó, hanem a fény az üveg mögött. Ha lekapcsolod a lámpát, nem látod az üveg színét.

Igazából a fény a vonzó. Ha süt a nap, boldogok vagyunk, ha nincs ott, nem. Sötétben is ott van minden, mégsem örülünk ezeknek, ha nincs fény. Ugyanígy valójában a transzcendentális világ a vonzó, nem az anyagi. De ha eltorzul a tudat, akkor mi akarunk az élvezők lenni, ám nem akarunk más mezőn cselekedni. A mező tehát ugyanaz, de a lelki világban a mező is személy, aki szolgálja Istent, és nem engedi kihasználni magát valaki által, aki nem akarja Istent szolgálni. Ezért a visszatükröződését nyújtja felénk, a halott anyagot, ami nem bánja, ha ki akarják használni. Mivel halott, nem tudunk viszonyulni hozzá. Ha van egy test, egy gyönyörű, fiatal lány, amikor él, vonzó. Amikor halott, nem vonzódnak iránta. Mert a lélek eltűnt. Az univerzum változatos módon megteremtődik, Isten belép, mint az Univerzum lelke. Ezért tűnik vonzónak. Ez az aspektus Pradyumna, aki által élőnek, vonzónak tűnik az anyagi világ."

 

  Gouranga!