Menü

VegaFOOD gyönyörű és finom is… ez van.


VegaFOOD a legjobb ebédszállító
Ez van gyerekek…
Igazából még sosem mondtam, de nálam nagyobb VegaFOOD fun talán nincs is.  Itt lakom, itt főzök, itt eszek. Ez az életem. Sőt a VegaFOOD-nak hála lett egy Gasztroblogom is. Amit egyébként jóval többen látogatnak mint ezt a Harciszerzit. Persze ezen nincs mit csodálkozni, hiszen enni jobban szeret a Magyar mint filózni.
Na meg persze fantasztikus recepteket és
ételleírásokat  közlök le, amik tényleg egészségesek és tényleg azok
amik. Bár már rutinosnak számítok-e téren, néha még én is rácsodálkozom egy-egy ételkölteményre amit Apa
(Vrajadháma prabhu) elkészít.
És persze azzal is tisztában vagyok, hogy elég erőltetett, mű szaga lesz
azoknak a dolgoknak amiket mindjárt írni fogok, de elmondanám, hogy
csak azért, mert annyi hasonló hazugsággal találkozhatsz manapság
mindenhol ahol csak emberekhez szólnak, hogy mikor jön valaki aki tényleg elégedett, akkor már nem
is akarsz hinni neki… 

Pedig ez van:

Eleinte azt hittem, hogy ha minden nap itt fogok enni, akkor megunom,
vagy valami. De örömmel újságolnám, hogy olyan változatos dolgokat
eszek, hogy egy éve nem bírok ráunni. (Na jó azért hétvégén általában
csak könnyed ételeket nyomok, hiszen minden nap 40-féléből lakomázni az több mint úri, és hétvégén jó egy kis pihenés a gyomromnak is. :)

Amúgy meg ez az konyha  aki 100%-pontossággal
megmondja, hogy mi van az ételekben. (feltüntetjük a dobozon is…) sőt
garanciát is vállalunk erre. :) MEg főleg azért mondom ezt, mert ha csak lemegyek a zöldség raktárba, elámulok, hogy milyen gyönyörű cuccokból dolgozunk. Meg mert szoktam látni Vatsi arcát, ahogy folyton ellenőrzi, hogy mindenből minden a legjobb minőség legyen és ha valami nem jó, egyből csere van, nincs kecmec, hogy a levesbe az még jó lesz meg ilyenek…

De amiért igazából el kezdtem ezt írni az egy új művészet ami belépett az
életembe mióta itt  "dolgozom". És ez nem más mint az ételfotózás. Bár
elég gyenge minőségűek a képeim, mégis sokan említik, hogy mennyire
tetszenek nekik.

Szóval hétfőként mindig a konyhában töltöm
a egy  részét és ételeket díszítek meg fényképezek. Ez egy
különleges dolog nekem, mert mindig is szerettem kiélni az alkotási
vágyamat és ha bár nem én főzöm őket, jelenleg úgy érzem csak az maga,
hogy szépen bemutassak egy-egy ilyen Krisnának felajánlott preparációt az nagyon elégedetté
tesz…

Most egy új sorozatot indítok a VegaFOOD blogon,
miszerint így hétfőn bemutatok egy komplett menü összeállítást, ami
nekem nagyon bejön és akkor szépen azoknak a receptjeit közlöm le,
minden nap egyet. Ezekhez persze az ételről készült egyedi kép is
kerül, általában legalább kettő, más és más szögből.

Na
meg persze ezeknek az a különlegessége, hogy nem külön főzött cuccok
amiket lencsevégre kapok, hanem csak egy kanállal kiveszek egy tálba a
nagy fazékból és már kész is. (Na jó még szoktam rá cuppantani egy kis
petrezselyem zöldjét is :) de azt már tényleg csak a fíling kedvéért.)
Ez főleg azóta van így, mióta meg jött az új csoda gőzsütőnk, ahol
forró gőzzel pároljuk, sütjük meg főzzük az ételeket és ettől nem
hullanak szét, hanem szépen egészben elkészülnek, ráadásul a tápanyagok
is bennük maradnak nem gyengén, ami azt hiszem nem egy utolsó szempont…

Továbbá tudom, hogy ha
nem ezt enném nem bírtam volna heti 8-9 edzést csinálni. És azt is
tudom, hogy a figyelmetlenségből bekövetkezett sérülésem sem gyógyult
volna meg ilyen gyorsan, ha nem Apa főztjét nyomtam volna. Most
hamarosan újra indul a Capoeira projekt is és megint menni fogok mint
az  ágyúgolyó…

Ja, és az a komoly, hogy ezzel nem vagyok egyedül. :)

itt, a recepteknél nézheted meg a többi képemet, rendelni meg itt tudsz

Gouranga