Menü

Vendégsereg Harciszerzinél: Tóth Szilvia


Tóth Szilvia MáltaA nevem Tóth Szilvia. Jelenleg Máltán élek a magam 32 évével.

Nem emlékszem pontosan mikor találtam rá az oldalra, nem olyan régen történt. Pár hete talán.

Szokás szerint szörföztem és találtam egy blogot (sajnos nem emlékszem már kié volt, nem tettem a könyvjelzők közé), ahol is olvastam mcdas kommentjét, amivel arra célzott, hogy reklámozza a dolgot, amit a szerző kitalált, de akkor sok vallásos jellegű kommentet fog kapni.

Kíváncsiságból rákattintottam a kommentelő honlapjára, és hirtelen láttam rajta sok dolgot, amihez ugyan éppen nem volt hangulatom, hogy belemélyedjek, de betettem a könyvjelzők közé, hogy majd egyszer ha úgy érzem, akkor majd valamikor vagy soha, de inkább hamarosan visszatérek. Ez szokásom.

Hogy miért mentettem el? Hívő vagyok pár éve (ateista nevelésben volt részem), mondhatni amolyan tiszta lappal kezdtem, semmi előélet, csak úgy kaptam. Nem tartom magam vallásosnak, mert sosem járok templomba, és nem érdekel, hogy a papok a templomokban hogyan értelmezik a szentírást. Sőt nem is olvastam végig a Bibliát. Sokat olvastam belőle, de úgy gondolom az nem egy regény, amit elejétől kezdve én szeretnék elolvasni, hanem amikor igényeltem, olvastam belőle, hol többet, hol kevesebbet. Az Újszövetséget mondjuk ismerem teljes egészében, az Ószövetséget nem teljes egészében. Viszont hiszem és tudom, hogy Isten létezik és velem, velünk van. Társalgunk is :)

Másfél évvel ezelőtt szinte egyik napról a másikra éreztem, hogy valami hiányzik az életemből, elkezdtem keresni, magam sem tudtam, hogy mit is, és nem is volt tudatos ez a keresés, csak úgy elkezdődött. Elvégeztem az agykontroll tanfolyamot, amit nagyon nagyon élveztem, és megtanított a pozitív gondolkodásra, de nem voltam elégedett. Nem éreztem azt, hogy EZAZ, ez kell nekem, ezt kerestem. (Ja, itt már tisztában voltam vele, hogy keresek.)

1 évvel ezelőtt elkezdtem jógázni, és olyan embertől tanulhattam, aki számomra hiteles volt, és úgy tudta átadni a jógát és annak szellemiségét, ahogyan az az én lelkiállapotomnak megfelelően tökéletes volt. Mára testvéri szeretet van köztünk, olyan mintha a nővérem lenne. Év elején még elkeveredtem egy pránanadi tanfolyamra is, ami szintén nagyon érdekelt, és azóta is gyakorlom, remélhetőleg fejlődök is.

Idén nyáron volt olyan kegyes hozzám a sors, hogy eljutottam  jógatáborba, ahol személyesen is találkozhattam a Guruval. Sosem felejtem el, amikor rám mosolygott, és azt az energiát amit hatalmas területen lehetett érezni, még távozása után napokkal is. Úgy érzem nem kell tovább keresnem, viszont rengeteget kell tanulnom. A jóga és a pránanadi tökéletesen kielégítik lelki éhségemet.

Összegezve hiszek Istenben, Jézus Krisztusban, Krsnában, és Buddha tanításaiban, ami végülis EGY és ugyanaz, csak minden vallás másképp nevezi. Ha valaki megkérdezi, hogy milyen vallású vagyok, akkor bajban vagyok. Ha nem akarok magyarázkodni azt mondom keresztény vagyok, katolikus. Ha olyan ember, akit szeretném ha jobban megismerne, annak azt mondom, hogy kevert hitem van, keresztény, hindu, buddhista. Mindegyikban van valami ami tetszik, és ezek jól megférnek egymás mellett. És akkor megérkeztünk a jelenbe.

Miután elmentettem a harciszerzit, nem is foglalkoztam vele. Láttam, hogy ott van a könyvjelzők között, de  mindig átugrottam. Majd kb 1 hete (november végén valamikor), nem bírtam aludni, és felkeltem, hogy kicsit netezek, majd megpróbálok elaludni. Gondoltam itt az ideje, hogy megnézzem tüzetesebben is a harciszerzit. Kb 4 óra lehetett, hajnal. Elkezdtem olvasni, és egyszer csak azt vettem észre, hogy 9 óra van :)

Végigolvastam az eszmecserét mcdas és mesterszakács között, plusz az összes közbevetett linkeket megnéztem. Közte volt mcdas élete is. Elolvastam az összes kommentet mind mesterszakács, mind mcdas honlapján. A teljes honlapot még nem olvastam végig, de időmtől és hangulatomtól függően tervezem megtenni.

Hogy miért? Nekem nincs krsnás ismerősöm, csak ismerem a szokásos előítéletet, mégpedig, hogy a krsnások erőszakosak (nem fizikai erőszak), de mivel nekem semmilyen tapasztalatom nincs, szeretném megismerni őket, ahogy élnek, ahogy gondolkodnak a világról és Istenről. Úgy gondolom a harciszerzin erről bőven találok információt. Plusz tetszett az, ahogyan beszélgettek a hitről.  Nem éreztem egyikőjüknél sem, hogy szeretnék megváltoztatni a másik véleményét (najó kicsit mcdasnál éreztem 😉 , de nem volt erőszakos), tiszteletben tartották egymást. És ez az ami megfogott. Tetszik az is, hogy mcdas ilyen kíméletlenül őszinte, és látom, ahogy harcol az egoja ellen, de felvállalja, és ez tiszteletreméltó.

Én is vezetek blogot, de ez amolyan személyes blog, és nem írok le túlságosan mély érzelmeket, mert vannak gátlásaim, és nem akarom, hogy mindenki tudja, hogy én most épp milyen lelkiállapotban vagyok. Erre ott van az email és a skype (a személyes találkozás hiányában).

Hogy mit kaptam ettől az oldaltól azt még nem igazán tudom megmondani, lévén, hogy még új vagyok a nézők sorában. Eddig kaptam érdekes írásokat, néhány elgondolkodnivalót, és 4 e-könyvet, amiből egyet azonnal elolvastam (tökéleteskérdésektökéletesválaszok), ami választ adott néhány levegőben lógó kérdésemre, amiket nem tudtam kinek feltenni.

Amit várok? Hogy még több kérdésemre választ kapok, olyanokra is, amiket még fel sem tettem. Még soha nem szedtem így össze a gondolataimat a hitemmel kapcsolatban, köszönöm a lehetőséget :)