Menü

Vendégsereg Harciszerzinél: V.István


Hare Krisna mcdas 😀
 
A legjobbkor jött a leveled. Pont akartam egy "klassz a blogod, csak így tovább"-szerű levelet írni. És ekkor érkezett a leveled, hogy írjak a kapott könyvekről.
lámpa


Először is a könyvek nem "terméketlen talajra hullottak" :)

Krisna kegyéből remélem sikerül őket a hétköznapok részévé tennem.

Leginkább amúgy a Védikusz Pszichológia fogott meg. Részben azért, mert a többit már többé kevésbé ismertem és olvastam. A Bhagavad – Gíta már többször is sikerült befejezni, ráadásul kétszer Gíta-jayanti keretében. A Védikus Pszichológia nagyon megfogott. Rengeteg magyarázattal szolgált, annak ellenére, hogy nem értettem belőle mindent, de ezt a védikus könyveknél már megszoktam. Tudom, hogy ha majd megint kézbe veszem újabb dolgok nyilnak meg belőle.
 
Hihetetlen, hogy milyen magyarázatokkal szolgál, legalábbis számomra, az elméről, intelligenciáról, a vágyainkról, viselkedésekről.

Másodszor örülök , hogy rátaláltam a blogodra. Több blogot is olvastam Krisna-tudattal kapcsolatban de valahogy a tiednél időzök a legtöbbet.

Amúgy kb. egy évvel ezelőtt találkoztam a Krisna tudattal és természetesen először azt mondtam, amit szerintem általában a legtöbben, hogy ez dilinyósság. Aztán olyan észrevétlenül lopózott be az életembe, hogy először fel se tűnt. Elkezdtem olvasni, aztán húst nem enni. Szép lassan történtek a dolgok. Most jön a cigi, mert amíg az meg van úgy érzem nincs miről beszélnem :)
 
Megvalósítás nélkül az olvasgatás és Krisna-völgybe járás képmutatásnak tűnik saját magammal szemben. Nehéz falat lesz, de meglátjuk.
 
Azt hiszem elég össze-visszára sikerült amit eredetileg írni akartam, de a lényeg, hogy köszönöm a könyveket. Egy lépéssel megint közelebb kerültem valamihez. A hírlevelet pedig alig várom… :)
 

Haribol,
István