Menü

Zen Siatsu, Japán gerincterápiás Jóga, és egy leleplező honlap amitől le mész hídba…


Tényleg nem nagyon írtam mostanában a harciszerzire, amiért elnézést kérek azoktól akik várják a harciszerzi következő agyszüleményét nap mint nap. De most egy komolyabb projekten dolgozom, egy nagyon kedves barátommal, mesteremmel, Baktai Ádámmal GauraNáráyannal a Bhaktikutir Papájával.

ninjutsu edzőtábor Velence 2012

Lassan egy éve tartjuk Magyarország kedvenc NinjaKlánjával az edzéseket a Bhaktikutirban a szeretet házában, és nagyon örülök, hogy olyan sokan látogattatok el hozzánk az edzéseinkre, vagy egyéb programjainkra, amiket csak azért szerveztünk, hogy együtt fejlődhessünk minden téren.

Amúgy most voltunk Egy fantasztikus túlélő túrán a Pilisben, meg egy még fantasztikusabb edzőtáborban a Velencei tónál, ahol annyira jó csapat volt, hogy életem  legjobb táborai közé sorolhatom mind a kettőt, mert annyi mindent tanulhattam. Erről is lesz beszámoló, de egyenlőre csak a képek vannak, amiket itt találsz.

Augusztus utolsó hetében teljesen átépítjük a Bhaktikutirt és egy kicsit online is meg lesz támogatva a dolog, egy új honlappal, mert mostanában olyan dolgok ütötték fel a fejüket, amik mellett nem szabad elmenni szó nélkül. Ezen dolgozom az utóbbi időben. Szóval nem fejeztem be az írást, és a harciszerzin is jönnek hamarosan a történetek, gondolatok amikkel adós vagyok. Ez egy olyan honlap lesz, ami a tőlem elvárható stílusban fedi fel a titkot néhány olyan dologról, ami itt van előttünk, csak nem nagyon mer beszélni róla a nép.

Pl: Már régóta szerettem volna elmesélni neked, hogy mi volt eddigi életemben a legmegterhelőbb feladat, mikor Nepálban a Himalayaba, lázasan  felmentem 5200m magasra egyedül egy jégvihar kellős közepén, néhány a csoporttól elkódorgott ember után. Vagy van egy másik bennem érlelődő írás is, amit még nem volt időm begépelni és arról szól, hogy kinek mi a szeretet nyelve. Mert ez is egy olyan dolog amivel pár éve találkoztam és mióta alkalmazom ezt a látásmódot az életemben, sokkal könnyebb kijönni másokkal.

Japán Gerincterápiás jóga

Aztán indul Szeptembertől a Zen Siatsu praxisom is, Japán Gerinc jóga órákkal egybekötve. Ez egy Garantáltan fájdalommentes Csontkovácsolás iskola, ahol különféle kezelésekkel gyógyítjuk a finom és a fizikai testet is. Nyilván valóan, mivel az egyetlen olyan csontkovácsolási módszer ahol nem akar az ember minden áron roppantani, hanem nagyon finom és kellemes mozdulatokkal illesztünk helyére minden ízületet, csigolyát, meridiánt, bármit ami elmozdul és ezért fáj. De persze ettől jóval összetettebb a rendszer, de az egyedülállósága, amit eddig semmilyen másik módszernél nem láttam, az itt van. (Nekem az egyetlen módszer volt, ami egy gerinc sérülésemet 2 év mindenféle más kipróbálása után egy kezelés alatt elmulasztott)

Van egy gyakorlat sor is, ami olyan mozdulatokból áll, amit 40 napig kell csinálnia az embernek és akkor a helyére illesztett csontok ott is maradnak, mert megerősödnek azok az izmok amiknek ott kell tartani őket. De  a mesteremmel az a tapasztalatunk, hogy az emberek 91%-a néhány hét után, amikor már tünetmentesek, abbahagyják a dolgot és ezért vissza újul a sérülés. Mi meg szeretnénk mindenkit meggyógyítani, ezért hetente két alkalommal együtt fogjuk gyakorolni ezt, igazításokkal mindennel és így sokkal könnyebb lesz a gyógyulás mindenkinek.

Az új oldalt pedig hamarosan megosztom. Csak az utolsó simításokat kell elvégeznie a progibácsinak. :)